NOSALTRES SOM...

TARRAGONA
VICKI GARCÉS LLEIXÀ, ELIANE JARDIM ÁLVAREZ, NOELIA LLEONART, CRISTINA GÓMEZ, NÚRIA GARCIA BEL. ESTUDIANTS DEL GRAU D'EDUCACIÓ INFANTIL DE LA UNIVERSITAT ROVIRA I VIRGILI DE TARRAGONA.

martes, 26 de octubre de 2010

LES TECLES sentim olor de CASTANYES i PANELLETS ! ! !

La TARDOR és sinònim de fulles seques caigudes dels abres i castanyes ...
Volem seguir la tradició i com sempre FEM XERINOLA que millor que endinsar-nos dins de la FESTA de la CASTANYADA !


                     LA CASTANYERA

Quan es temps de menjar castanyes
la castanyera, la castanyera
ven castanyes de la muntanya
a la plaça de la ciutat
la camisa li va petita
la faldilla li fa campana
les sabates li fan cloc-cloc
i en ballar sempre gira així.


Mmmm... SOM LLEPOLES i ens agraden els PANELLETS a vosaltres?

Ingredients :

700 grams d'ametlles en pols
1/2kg. de sucre
2 patates petites
2 ous sencers
uns 700 grams de Pinyons o Ametlles trencades, o la meitat de cada, (a gust del consumidor).

Es posen a bullir les patates amb la pell, després es treu la pell i es barreja l’ametlla en pols, les patates, el sucre i els 2 ous, ( si voleu podeu deixar reposar una estona la barreja de tot plegat).
Després feu les formes amb la barreja, els pinyons o les ametlles trencades, ( va bé per enganxar els pinyons una mica de clara d’ou o ou batut), quan acabeu si voleu els podeu pintar amb el rovell de l’ou.
Es posen uns deu minuts al forn amb aire fort ( uns 180º ), vigilant que no es cremin. els treieu del forn i els deixeu reposar.
Millor si els feu un dia o dos abans de menjar-los.
 
Que us vagi de gust!
 
 

1 comentario:

  1. si!!!! ja s'acosta la castanyada i quina és la millor manera de donar-la a conèixer als nens? doncs fent panellets i cantant la cançó de la Castanyera!!! vaja... segon veig jo, es clar... quina penseu que és la millor manera de donar a conèixer aquestes festes tradicionals? creieu que es perdran?
    Ag.

    ResponderEliminar