NOSALTRES SOM...

TARRAGONA
VICKI GARCÉS LLEIXÀ, ELIANE JARDIM ÁLVAREZ, NOELIA LLEONART, CRISTINA GÓMEZ, NÚRIA GARCIA BEL. ESTUDIANTS DEL GRAU D'EDUCACIÓ INFANTIL DE LA UNIVERSITAT ROVIRA I VIRGILI DE TARRAGONA.

domingo, 7 de noviembre de 2010

EL NOSTRE PUNT DE VISTA... amb la TV

La televisió s’ha convertit en un electrodomèstic imprescindible en una casa, al nivell del frigorífic o la rentadora, desenrotllant-se al seu voltant la vida familiar.

La ment reté el 10% del que es llegeix, el 20% del que s’escolta, i el 30% del que es veu en imatges. Per tant, la televisió ofereix el 50% de les percepcions.

Tot això, fa que s’hagi d’adoptar una actitud crítica davant de la televisió, pel caràcter subjectiu dels seus continguts, i per la gran influència d’estos en la formació de la personalitat i l’identitat de la persona.


La televisió és una realitat que no desapareixerà. El que ha de fer-se és aprendre a utilitzar-la, per mitjà d’una encertada selecció de programes, de manera que es faciliti el diàleg i l’intercanvi d’idees entre la família, assumint així una actitud activa i crítica.

En definitiva, el que pares i educadors hem de tindre clar, és que l’efecte que puga tindre sobre els menors depèn de l’ús que se’n faci quant a la selecció de continguts i el temps que se li dedica, ja que aquest temps és el que se li resta a activitats importants, com la lectura, el treball escolar, el joc, la interacció amb la família i el desenvolupament social.

ELS NOSTRES CONSELLS SÓN:

  • Hem d'ensenyar als nostres fills a consumir racionalment, evitant el sobre consum.
  • Per a un ús correcte de la televisió, cal tenir present que només s'ha de tenir encesa quan s'està veient un programa.
  • Evitar que els xiquets vegin sols la televisió.
  • Posar límits a la quantitat de temps i apagar la TV durant hores de menjar, temps d’estudi, de joc…
  • Estimular el xiquet cap a altres activitats alternatives. Hi ha altres formes d’ocupar el temps. Buscar alternatives d’oci diferents de la televisió.


No hay comentarios:

Publicar un comentario